• Martine Sophie

  8

  Dagens

  I dag startet jeg dagen som alle dager: seint. Kjenner jeg gleder meg til å begynne med rutiner igjen slik at jeg ikke vaser bort dagene med å sove. Er jo ikke rart jeg blir ødelagt hele dagen og bare slækker på sofaen og halvsover i armen til kjæresten. Haha. Uansett, jeg fikk akt meg ut og tatt litt bilder, gikk en tur på butikken, og det er i grunn dagen i dag.  Kommer et innlegg i morgen tidlig med litt skjønnhetstips, og har også planlagt og dele en oppskrift til om det er noe interesse for det?

  Ha en fin kveld videre kjære leser! ♥

  18

  En av mine favorittretter

  • Publisert 31.07.2014 klokka 00:03
  • Kategori: Hverdag

  I kveld har en av favorittrettene mine: bakt potet. Etter jeg var i England for noen år siden ble jeg helt hekta på "jacked potato", og nå var det på tide og ha det igjen. Mmm, så nydelig det var! Ettersom vi aldri hadde det da jeg bodde hjemme, og jeg selvfølgelig ikke fikk ha med en finger i spillet, så har det ikke blitt bakt potet på en god stund. Nå kommer det definitivt til å bli litt oftere.  Nå skal vi se litt mer supernatural før det er kvelden. Ha en fin kveld videre ♥

  Hva er deres favorittmat?

  17

  Innkjøp - materialer til tegnekurs

  • Publisert 30.07.2014 klokka 18:46
  • Kategori: Hverdag

  Da har jeg fått handlet inn det meste av det jeg trenger til tegning, form og farge- kurset som begynner allerede til mandag. Jeg har jo null erfaring innenfor tegning, så var litt usikker på hva jeg skulle se etter, men satser på at jeg har kjøpt riktig ting. 

  Jeg kjenner jeg har litt blannede følelser med tanke på studiene. Planen min var jo egentlig og ta et friår, nyte livet, reise masse og bare få et avbrekk. Jeg var jo så skolelei, at det er et under at jeg faktisk har klart å gjennomføre. Og deilig er det!! Likevel ble det 3 nye år med skole på meg. Akkurat nå, så ser jeg bare veldig positivt på det. Jeg gleder meg til å lære meg masse nytt og jobbe med ting jeg interesserer meg for, ikke minst, og også til å møte og bli kjent med nye mennesker. Det er jo litt kjedelig og komme til en ny plass hvor man ikke kjenner noen eller har noen og henge med.
   Det eneste som mangler nå er blekk. Noen som vet hvor jeg kan få kjøpt det? Helst i butikk.

  Da er det vel bare og glede seg til mandagen. Spennende blir det, i hvert fall. Etter uka med tegnekurs, er vi pakket og klar for Spania i en uke. Åh, så deilig det skal bli! Ha en fin kveld videre, kjære leser♥

  10

  Fire gule gleder de siste ferieukene

  Nå skal vi straks til byen for å kjøpe inn litt skolesaker til tegnekurset som begynner allerede neste uke. Kan ikke tro at ferien snart allerede er ferdig. Skal bli gøy og få kommet i gang, det må jeg innrømme. Starte et nytt kapittel, møte nye folk. Jeg ser virkelig fram til dette studieåret. 
  Her har jeg funnet fire nydelige kjoler i favorittfargen min, for å feire de siste ukene av ferien.
  yellow, my dearest fellow

  Nr. 1 / Nr. 2 / Nr. 3 / Nr. 4 

  Hva skal dere til høsten? ♥

  5

  Oppskrift: Koteletter med potet- og aïolisalat

  • Publisert 29.07.2014 klokka 21:32
  • Kategori: Oppskrifter

  Nå har vi akkurat hatt en nydelig middag - koteletter med potet-og aïolisalat - og er stappmette begge to. Det er første gang jeg lager retten, og siden den ble så vellykket, tenkte jeg og dele den med deg.

  Dette trenger du for 4 porsoner: (perfekt for 2 storspiste) 

  • 4 stk koteletter
  • salt & pepper

  Til potetsalat:

  • 800 g nypoteter (helst de små)
  • 100 g chorizopølse
  • 2 ss frisk basilikum
  • 245 g aïoli (her menes det ferdig flaske, men jeg synes personlig det er mye bedre med hjemmelaget aïoli. Her går det an å bruke ferdig majones, i og med at det er litt vrient å lage majones om man ikke har gjort det før.)  Begynn med å vaske og dele potetene i to. Legg potetene i kokende vann, og la de koke i 10-15 minutter til de er gjennomkokte. Deretter skjærer du chorizopølsen i strimler og blander aïoli, basilikum og chorizo sammen. Vend inn potetene. La stå og trekke i kjøleskapet med litt plastikk over, mens du gnir kotelettene inn med salt og pepper eller eventuelt annet ønsket krydder. Så steker du kotelettene 3-4 minutter på hver side.

  Hell gjerne på litt balsamicoeddik over kjøttet og potetene. Nydelig.

  En billig og god middag som var ferdig på 15 minutter. Perfekt om du ønsker litt kos i den ellers travle hverdagen. 

  10

  Dagens

  Puuh, det er så varmt! Skulle tro det ble litt mer behagelig varme ettersom skyene har kommet og gradestokken sunket, men der tok jeg rimelig feil. Det er fortsatt like klamt og varmt i lufta, og jeg kjenner svetten pipler i panna og på haka. Det var ikke mer enn jeg hadde tatt outfitbildene litt tidligere i dag at jeg innså at det ikke var en god idé. Da var det på med shorts og av med cardigan. 
  Nå sitter jeg og stapper i meg en boks tikka masala, ettersom kjæresten aldri blir sulten før klokken nærmer seg midnatt, halleluja. Etterpå kommer det som sagt ut en oppskrift til, så om du er interessert er det bare og holde seg oppdatert! Ha en ellers fin dag kjære leser. 

  Hva har du har gjort i dag? ♥

  6

  Late dager

  • Publisert 29.07.2014 klokka 16:12
  • Kategori: Hverdag

  I dag startet vi dagen med nydelig cowboyfrokost og litt supernatural til maten. Har blitt late dager i det siste, men får gjøre det beste ut av latskapen; bli brune og enda mer late. I kveld venter en nydelig middag og så blir det nok bare kos her hjemme. I morgen går turen til byen for og skaffe litt saker og ting til skolestart. Kjenner ferieukene bare har rast av gårde, med tanke på at jeg allerede starter studiehverdagen til mandag. Til tross for latskapen og de herlige feriedagene, kjenner jeg at jeg gleder meg til en ny start og det å få kommet i gang med studiene. 

  Kommer noen antrekksbilder senere og muligens en oppskrift, om noen er interesserte?? 

  Ha en fortsatt fin dag, alle flotte lesere♥

  12

  Noen sommerfavoritter

  Jeg begynner å kjenne på livet som student, og jeg må si det er helt fantastisk! Det å endelig få komme seg litt bort, bo i egen leilighet og nyte et litt mer selvstendig liv er midt i blinken for meg. Det eneste som er noe å si på, er lommeboka. Det er så ufattelig kjedelig å ikke lenger ha råd til det jeg ønsker meg av klær og dill-dall, men heller må bruke pengene på leie og mat. Selv om jeg heller bruker pengene mine på god mat enn nye klær. 

  Som jeg alltid gjør når det har gått litt for lang tid mellom forrige shoppingrunde, surrer jeg rundt på nettet for å finne alt jeg vil ha. Her er noen av favorittene mine som også er til overlevende priser:

  Dette antrekket passer like godt dag kveld, og jeg ser i grunn for meg dette som et typisk syden-antrekk, om dere skjønner hva jeg mener? Den tropiske kjolen er min favoritt.

  Tropical dream

  Tropisk kjole, 260 NOK / Cardigan 380 NOK / Sandaler 1.160 NOK / Armbånd 87 NOK / Halskjede 420 NOK / Leppestift 215 NOK

   

  Her er det en litt annen stil igjen, men fortsatt like nydelig.

  Beach night

  Skjørt 235 kr / Sandaler 250 kr / Topp 140 kr / Blomsterkrans 150 kr / Solbriller 2.585 kr

   

  Dette er er min personlige favoritt. Kimonoen synes jeg er spesiell fin, noe dere ser bedre om dere trykker inn på linken. Ikke bare er selve antrekket herlig, men alle artiklene er jo rasende billig og har også en overkommelig fraktpris, starter på kr 0!!

  happy pastel

  Kimono 130 kr / Shorts 125 kr / Topp 99 kr / Sandaler 175 kr / Øredobber 125 kr

   

  Hva synes dere om antrekkene? Noen som falt i smak?

  13

  Et tips og en oppskrift

  • Publisert 28.07.2014 klokka 20:34
  • Kategori: Oppskrifter

  Nå har vi akkurat spist en nydelig og enkel middag som en belønning for dagens husarbeid. Resten av kvelden går nok til tv-titting og kos.

  Etter at jeg flyttet for meg selv fant jeg fort ut at det går ekstremt mye penger på mat. Hver gang jeg dro på butikken kom jeg tilbake med flere handleposer og en lang kassalapp. Jeg pleier også som regel å bli veldig sjesken på noe godt når jeg går i butikken, og skjer dette ofte resulterer det i altfor mye usunn mat og en tom lommebok. Derfor har vi startet med noe nytt og genialt som jeg gjerne vil tipse om, nemlig en ukesmeny

  Lager man en ukesmeny søndag eller mandag, betyr det at handlelista er klar til å ta en storhandel allerede på starten av uka. Dette betyr da selvfølgelig færre turer til butikken og penger spart! I dag tok vi ukeshandling, og endte opp med en kvittering på ikke mer enn 850kr.
  Etsy finner dere mange forskjellige ukemenyer som er ferdiglagde, om dere har lyst på en litt spesiell. Disse koster rundt 5-50 kr og blir sendt til din mail så fort du har betalt. Den jeg har finner dere her. Om dere bare vil ha en enkel går det selvfølgelig an å lage en selv, enten på dataen eller for hånd.

  Over til oppskriften. Dagens middagsrett var en enkel pølseform som var ferdig på under 20 minutter. En rask og billig rett som passer like godt til studenter som familiemiddag.
  Dette trenger du for 2 porsoner: (vi lagde 4 porsoner til oss to og da ble vi gode og mette, pluss at vi har litt restemat til senere)

  • stk kjøttpølse i biter
  • pk ferdig potetmos
  • ss ketchup
  • 1boks hermetiske maiskorn, liten boks
  • 1stk rød paprika i strimler
  • 1stk purre i ringer
  • 1dl revet hvitost
  • 1ts tørket oregano

  Start med og sette ovnen på 225 grader. 

  Lag potetmos som anvist på pakken. Smør det utover i en smurt, ildfast form. Ha ketchup over mosen og legg over pølsebitene, mais, purre og paprika. Strø over litt tørket oregano og den raspede osten. Sett formen på midterste rille og la stå i ca 10 minutter.             Ta-da, verre er det ikke. Og det smaker nydelig!

  Noen andre som har ukesmeny? Hva synes dere om slike innlegg med tips og/eller oppskrifter?

  1

  Storrengjøring

  • Publisert 28.07.2014 klokka 17:10
  • Kategori: Hverdag

  I går hadde vi storrengjøring i leiligheten, og det var fantastisk godt å ha en skinnende ren leilighet igjen. Nå står det litt ærrender som ukeshandling, ukesmeny og klesbretting for tur og deretter skal jeg bare slappe av resten av dagen med tvkos og god mat. 


  Hva er deres planer i dag?

  - Martine Sophie ♥

  12

  Hva vil en potensiell bloggleser lese om?

  • Publisert 26.07.2014 klokka 11:01
  • Kategori: Blogg

  Da var det på tide å begynne og blogge igjen. Nå er det vel et år siden jeg blogget sist og til slutt klarte jeg ikke dy meg lenger. Jeg bare klør i fingrene etter å begynne og skrive igjen, men problemet mitt er bare at jeg har verken kamera eller særlig mye ideer om hva jeg kan blogge om for tiden. Hverdagen er ikke akkurat spennende for tiden, ettersom jeg akkurat har flyttet til et nytt sted hvor jeg kun kjenner 1 person: samboeren min. Dette resulterer i lange dager med sol i hagen eller beina på bordet og dataen i fanget. 

  Derfor trenger jeg idéer! 

  Hva kunne du eller eventuelle blogglesere tenke seg å lese om, når det er begrenset med hverdagslige ting og finne på for tiden?   Follow my blog with Bloglovin

  - Martine Sophie ♥

  Les mer i arkivet » August 2014 » Juli 2014
  Martine Sophie

  Hei, og velkommen til min blogg! Jeg er 19 år gammel og kommer fra en liten by på sørlandet, men er nå bosatt i Oslo for å studere interiør til høsten. Her på bloggen vil det bli litt forskjellige innslag av min hverdag, mat, interiør og helt sikkert litt mote. Kontakt: martinesophie@outlook.com

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  Bloggdesign

  Bloggdesign fra RRH Webdesign
  hits