• Martine Sophie

    8

    Dagens oppskrift

    • Publisert 01.08.2014 klokka 14:20
    • Kategori: Oppskrifter

    Her kommer oppskriften p grsdagens mltid. Vi pleier alltid lage mat til 4 personer, da blir vi som regel stappmette begge to, men denne gangen hadde det holdt leenge med 2 porsoner. N har vi jo en stor boks med restemat da, s er jo i grunn like greit. Da sparer vi litt penger ogs. Retten var nydelig, spesielt for meg som elsker grnnsaker, men om du er mer glad i kylling ville jeg tatt oppi et par fileter til.

    Dette trenger du:

    • 2 stk kyllingfilet i biter
    • 1-2 stk rdlk
    • 1 paprika
    • - 1 stk squash
    • 2 stk stpotet
    • 2 stk tomater
    • 2-4 bter hvitlk
    • 1 glass ferdig sweet 'n sour
    • 1 ss trket basilikum eller timian

    Dette var for 4 porsoner (+2 paprika).

    Dette gjr du:

    Sett ovnen p 200 grader. Skjr alle grnnsakene i biter og legg de i en ildfastform sammen med kyllingbitene. Hell sweet and sour- sausen over og bland godt. Str over urter, salt og pepper, og sett inn i midten av ovnen. La de st i 20-40 minutter, til kyllingen re gjennomstekt. Dette serveres med riss eller baguetter.






    Dette var en lettvint og nydelig rett med masse gode grnnsaker. Om det er noen grnnsaker du ikke liker er det lett og bytte disse ut med andre, eller rett og slett bare droppe de.

    Har dere smakt retten fr?

    5

    Oppskrift: Koteletter med potet- og aolisalat

    • Publisert 29.07.2014 klokka 21:32
    • Kategori: Oppskrifter

    N har vi akkurat hatt en nydelig middag - koteletter med potet-og aolisalat - og er stappmette begge to. Det er frste gang jeg lager retten, og siden den ble s vellykket, tenkte jeg og dele den med deg.

    Dette trenger du for 4 porsoner: (perfekt for 2 storspiste)

    • 4 stk koteletter
    • salt & pepper

    Til potetsalat:

    • 800 g nypoteter (helst de sm)
    • 100 g chorizoplse
    • 2 ss frisk basilikum
    • 245 g aoli (her menes det ferdig flaske, men jeg synes personlig det er mye bedre med hjemmelaget aoli. Her gr det an bruke ferdig majones, i og med at det er litt vrient lage majones om man ikke har gjort det fr.)



    Begynn med vaske og dele potetene i to. Legg potetene i kokende vann, og la de koke i 10-15 minutter til de er gjennomkokte. Deretter skjrer du chorizoplsen i strimler og blander aoli, basilikum og chorizo sammen. Vend inn potetene. La st og trekke i kjleskapet med litt plastikk over, mens du gnir kotelettene inn med salt og pepper eller eventuelt annet nsket krydder. S steker du kotelettene 3-4 minutter p hver side.

    Hell gjerne p litt balsamicoeddik over kjttet og potetene. Nydelig.

    En billig og god middag som var ferdig p 15 minutter. Perfekt om du nsker litt kos i den ellers travle hverdagen.

    13

    Et tips og en oppskrift

    • Publisert 28.07.2014 klokka 20:34
    • Kategori: Oppskrifter

    N har vi akkurat spist en nydelig og enkel middag som en belnning for dagens husarbeid. Resten av kvelden gr nok til tv-titting og kos.

    Etter at jeg flyttet for meg selv fant jeg fort ut at det gr ekstremt mye penger p mat. Hver gang jeg dro p butikken kom jeg tilbake med flere handleposer og en lang kassalapp. Jeg pleier ogs som regel bli veldig sjesken p noe godt nr jeg gr i butikken, og skjer dette ofte resulterer det i altfor mye usunn mat og en tom lommebok. Derfor har vi startet med noe nytt og genialt som jeg gjerne vil tipse om, nemlig en ukesmeny.

    Lager man en ukesmeny sndag eller mandag, betyr det at handlelista er klar til ta en storhandel allerede p starten av uka. Dette betyr da selvflgelig frre turer til butikken og penger spart! I dag tok vi ukeshandling, og endte opp med en kvittering p ikke mer enn 850kr.




    P Etsy finner dere mange forskjellige ukemenyer som er ferdiglagde, om dere har lyst p en litt spesiell. Disse koster rundt 5-50 kr og blir sendt til din mail s fort du har betalt. Den jeg har finner dere her. Om dere bare vil ha en enkel gr det selvflgelig an lage en selv, enten p dataen eller for hnd.

    Over til oppskriften. Dagens middagsrett var en enkel plseform som var ferdig p under 20 minutter. En rask og billig rett som passer like godt til studenter som familiemiddag.




    Dette trenger du for 2 porsoner: (vi lagde 4 porsoner til oss to og da ble vi gode og mette, pluss at vi har litt restemat til senere)

    • 1stkkjttplse i biter
    • 1pk ferdig potetmos
    • 3ssketchup
    • 12bokshermetiske maiskorn, liten boks
    • 14stkrd paprika i strimler
    • 14stkpurre i ringer
    • 212dlrevet hvitost
    • 12tstrket oregano

    Start med og sette ovnen p 225 grader.

    Lag potetmos som anvist p pakken. Smr det utover i en smurt, ildfast form. Ha ketchup over mosen og legg over plsebitene, mais, purre og paprika. Str over litt trket oregano og den raspede osten. Sett formen p midterste rille og la st i ca 10 minutter. Ta-da, verre er det ikke. Og det smaker nydelig!

    Noen andre som har ukesmeny? Hva synes dere om slike innlegg med tips og/eller oppskrifter?

    Les mer i arkivet August 2014 Juli 2014
    Martine Sophie

    Hei, og velkommen til min blogg! Jeg er 19 r gammel og kommer fra en liten by p srlandet, men er n bosatt i Oslo for studere interir til hsten. Her p bloggen vil det bli litt forskjellige innslag av min hverdag, mat, interir og helt sikkert litt mote. Kontakt: martinesophie@outlook.com

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    Lenker

    Bloggdesign

    Bloggdesign fra RRH Webdesign
    hits