• Martine Sophie

    8

    Dagens oppskrift

    • Publisert 01.08.2014 klokka 14:20
    • Kategori: Oppskrifter

    Her kommer oppskriften på gårsdagens måltid. Vi pleier alltid å lage mat til 4 personer, da blir vi som regel stappmette begge to, men denne gangen hadde det holdt leenge med 2 porsoner. Nå har vi jo en stor boks med restemat da, så er jo i grunn like greit. Da sparer vi litt penger også. Retten var nydelig, spesielt for meg som elsker grønnsaker, men om du er mer glad i kylling ville jeg tatt oppi et par fileter til.

    Dette trenger du:

    • 2 stk kyllingfilet i biter
    • 1-2 stk rødløk
    • 1 paprika 
    • ½ - 1 stk squash
    • 2 stk søtpotet
    • 2 stk tomater
    • 2-4 båter hvitløk
    • 1 glass ferdig sweet 'n sour
    • 1 ss tørket basilikum eller timian

    Dette var for 4 porsoner (+2 paprika).

    Dette gjør du:

    Sett ovnen på 200 grader. Skjær alle grønnsakene i biter og legg de i en ildfastform sammen med kyllingbitene. Hell sweet and sour- sausen over og bland godt. Strø over urter, salt og pepper, og sett inn i midten av ovnen. La de stå i 20-40 minutter, til kyllingen re gjennomstekt. Dette serveres med riss eller baguetter.






    Dette var en lettvint og nydelig rett med masse gode grønnsaker. Om det er noen grønnsaker du ikke liker er det lett og bytte disse ut med andre, eller rett og slett bare droppe de. 

    Har dere smakt retten før?

    5

    Oppskrift: Koteletter med potet- og aïolisalat

    • Publisert 29.07.2014 klokka 21:32
    • Kategori: Oppskrifter

    Nå har vi akkurat hatt en nydelig middag - koteletter med potet-og aïolisalat - og er stappmette begge to. Det er første gang jeg lager retten, og siden den ble så vellykket, tenkte jeg og dele den med deg.

    Dette trenger du for 4 porsoner: (perfekt for 2 storspiste) 

    • 4 stk koteletter
    • salt & pepper

    Til potetsalat:

    • 800 g nypoteter (helst de små)
    • 100 g chorizopølse
    • 2 ss frisk basilikum
    • 245 g aïoli (her menes det ferdig flaske, men jeg synes personlig det er mye bedre med hjemmelaget aïoli. Her går det an å bruke ferdig majones, i og med at det er litt vrient å lage majones om man ikke har gjort det før.)



    Begynn med å vaske og dele potetene i to. Legg potetene i kokende vann, og la de koke i 10-15 minutter til de er gjennomkokte. Deretter skjærer du chorizopølsen i strimler og blander aïoli, basilikum og chorizo sammen. Vend inn potetene. La stå og trekke i kjøleskapet med litt plastikk over, mens du gnir kotelettene inn med salt og pepper eller eventuelt annet ønsket krydder. Så steker du kotelettene 3-4 minutter på hver side.

    Hell gjerne på litt balsamicoeddik over kjøttet og potetene. Nydelig.

    En billig og god middag som var ferdig på 15 minutter. Perfekt om du ønsker litt kos i den ellers travle hverdagen. 

    13

    Et tips og en oppskrift

    • Publisert 28.07.2014 klokka 20:34
    • Kategori: Oppskrifter

    Nå har vi akkurat spist en nydelig og enkel middag som en belønning for dagens husarbeid. Resten av kvelden går nok til tv-titting og kos.

    Etter at jeg flyttet for meg selv fant jeg fort ut at det går ekstremt mye penger på mat. Hver gang jeg dro på butikken kom jeg tilbake med flere handleposer og en lang kassalapp. Jeg pleier også som regel å bli veldig sjesken på noe godt når jeg går i butikken, og skjer dette ofte resulterer det i altfor mye usunn mat og en tom lommebok. Derfor har vi startet med noe nytt og genialt som jeg gjerne vil tipse om, nemlig en ukesmeny

    Lager man en ukesmeny søndag eller mandag, betyr det at handlelista er klar til å ta en storhandel allerede på starten av uka. Dette betyr da selvfølgelig færre turer til butikken og penger spart! I dag tok vi ukeshandling, og endte opp med en kvittering på ikke mer enn 850kr.




    Etsy finner dere mange forskjellige ukemenyer som er ferdiglagde, om dere har lyst på en litt spesiell. Disse koster rundt 5-50 kr og blir sendt til din mail så fort du har betalt. Den jeg har finner dere her. Om dere bare vil ha en enkel går det selvfølgelig an å lage en selv, enten på dataen eller for hånd.

    Over til oppskriften. Dagens middagsrett var en enkel pølseform som var ferdig på under 20 minutter. En rask og billig rett som passer like godt til studenter som familiemiddag.




    Dette trenger du for 2 porsoner: (vi lagde 4 porsoner til oss to og da ble vi gode og mette, pluss at vi har litt restemat til senere)

    • stk kjøttpølse i biter
    • pk ferdig potetmos
    • ss ketchup
    • 1boks hermetiske maiskorn, liten boks
    • 1stk rød paprika i strimler
    • 1stk purre i ringer
    • 1dl revet hvitost
    • 1ts tørket oregano

    Start med og sette ovnen på 225 grader. 

    Lag potetmos som anvist på pakken. Smør det utover i en smurt, ildfast form. Ha ketchup over mosen og legg over pølsebitene, mais, purre og paprika. Strø over litt tørket oregano og den raspede osten. Sett formen på midterste rille og la stå i ca 10 minutter.             Ta-da, verre er det ikke. Og det smaker nydelig!

    Noen andre som har ukesmeny? Hva synes dere om slike innlegg med tips og/eller oppskrifter?

    Les mer i arkivet » August 2014 » Juli 2014
    Martine Sophie

    Hei, og velkommen til min blogg! Jeg er 19 år gammel og kommer fra en liten by på sørlandet, men er nå bosatt i Oslo for å studere interiør til høsten. Her på bloggen vil det bli litt forskjellige innslag av min hverdag, mat, interiør og helt sikkert litt mote. Kontakt: martinesophie@outlook.com

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    Lenker

    Bloggdesign

    Bloggdesign fra RRH Webdesign
    hits